Over Insito - De Zwedenspecialist

Al vele jaren kwamen wij met ons gezin naar Zweden en Noorwegen om vakantie te houden. Na een eerste kennismaking in 1997 is de liefde voor deze prachtige landen van jaar tot jaar gegroeid en langzaam maar zeker ontwikkelde zich de gedachte om in Zweden een nieuw bestaan op te bouwen. Ons oog viel op een enigszins verlopen camping in de mooie provincie Dalarna. Na een aantal serieuze stappen moesten wij onze plannen echter afblazen. Vrij kort daarna hebben wij toen wel een mooi huisje gekocht in Malungsfors om dan in ieder geval vrij regelmatig in ons geliefde Zweden te kunnen vertoeven. Tot op de dag van vandaag hebben wij van deze stap geen seconde spijt gehad.

Al snel deed zich een merkwaardig fenomeen voor: vrienden en kennissen in onze omgeving die ook een huis in Zweden wilden kopen, vroegen ons om advies en begeleiding. En na enige tijd werden het de vrienden van de vrienden die zich meldden.
Toen ook de makelaar van wie wij ons huis hadden gekocht een balletje opgooide over samenwerking, rijpte het idee om mijn kennis van marketing, financiŽn, makelaardij en Zweden te combineren en een kleinschalige bemiddelingsservice op te zetten als nevenactiviteit naast mijn reguliere werk.
In het voorjaar van 2006 richtte ik het bedrijf Insito Real Estate op en ben ik kleinschalig begonnen. Al snel sloten zich van maand tot maand meer makelaars aan, breidde het aanbod zich uit en nam de klandizie gestaag toe. Inmiddels is dit uit hobbyisme geboren project uitgegroeid tot een serieuze business en werk ik ongeveer een kwart van het jaar in Zweden en Noorwegen.

De eerste jaren bestond mijn werk uit het ondersteunen van Zweedse en Noorse makelaars bij het verkopen van huizen aan klanten uit Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Na een paar jaar aan de verkoopzijde besloot ik de koers te wijzigen en mijn deskundigheid en opgedane kennis aan te wenden voor de ondersteuning van kopers, emigranten en startende ondernemers in Zweden en Noorwegen.

Ik vind het prachtig om met 'Zwedenī en 'Noorwegen' bezig te zijn, mijn kennis van onroerend goed en financiŽn aan te wenden en particulieren en ondernemers wegwijs te maken bij hun aankoop van een huis of bedrijf in Zweden en Noorwegen of bij hun emigratie naar deze prachtige landen. Ik hoop dat u hier ook uw voordeel mee kunt en wilt doen. Ik ben u graag van dienst.

Na 14 jaar dekt de naam Insito Real Estate niet meer de totale omvang van onze werkzaamheden. De dienstverlening is breder geworden dan uitsluitend onroerend goed. Daarom gaan we vanaf januari 2020 de naam Insito Real Estate omzetten naar Insito - De Zwedenspecialist. Op onze website leest u vanaf nu dus op de meeste plaatsen de nieuwe naam Insito - De Zwedenspecialist.

Met vriendelijke groet
Insito - De Zwedenspecialist
Eddy van Tolie